PATVIRTINTA
UAB „ENDEMIK“ direktoriaus
2018 m. vasario 1 d. įsakymu Nr. OR-18-06

UAB „ENDEMIK“
PRIVATUMO POLITIKA

 

Šį privatumo politika yra skirta asmenims (tiek fiziniams, tiek juridiniams), kurie naudojasi UAB „ENDEMIK“ (toliau – Bendrovė) interneto svetaine www.endemik.lt ar bet kokiomis joje teikiamomis paslaugomis, siekiant informuoti asmenis apie tai, kokią informaciją renka Bendrovė ir kaip ją naudoja.

Slapukų naudojimo informacija. Slapukai yra maži tekstiniai failai, saugomi Jūsų įrenginio (pvz., kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai Jūs naršote interneto svetainėse. Jie plačiai naudojami, kad svetainės veiktų arba veiktų geriau ir veiksmingiau.
Mūsų svetainėje naudojami slapukai padeda mums:

  • užtikrinti, kad svetainė veiktų taip, kaip ji turi veikti;
  • užtikrinti, kad neturėsite iš naujo prisijungti kaskart apsilankę svetainėje;
  • išsaugoti Jūsų nustatymus per apsilankymą ir tarp jų;
  • pagerinti svetainės greitį/saugumą;
  • suteikti Jums galimybę pasidalinti puslapiais socialiniuose tinkluose, pvz., „Facebook“, „Instagram“ ar „LinkedIn“;
  • užtikrinti, kad prisijungę galėsite pritaikyti svetainę savo poreikiams, kad greičiau rastumėte tai, ko ieškote;
  • nuolat tobulinti svetainę, kad jį būtų Jums dar patrauklesnė;
  • kurti veiksmingesnę rinkodarą.

Mūsų svetainėje naudojamų slapukų rūšys:
a) Vieno seanso slapukai
Seanso slapukas naudojamas kiekvieną kartą, kai apsilankote mūsų svetainėje. Šios rūšies slapukus naudojame, kad susietume Jūsų veiksmus mūsų svetainėje, ir kiekvienas seanso slapukas galioja tik naršymo seanso metu, kuriam pasibaigus jie ištrinami. Kiekvienas naršymo seansas prasideda atidarius naršyklės langą ir baigiasi naršyklės langą uždarius. Po apsilankymo mūsų svetainėje visi seanso slapukai ištrinami.
b) Ilgalaikiai slapukai
Ilgalaikių slapukų naudojimas leidžia įsiminti Jūsų nustatymus ar veiksmus svetainėje (ar skirtingose svetainėse). Šie slapukai galioja ilgiau nei seanso slapukai. Jų galiojimo trukmė nurodyta slapukuose (ir skirtinguose slapukuose gali skirtis). Šios rūšies slapukai neištrinami uždarius naršyklės langą; jie yra saugomi Jūsų įrenginyje. Jie aktyvinami kaskart, kai apsilankote svetainėje, sukūrusioje konkretų ilgalaikį slapuką.
Tai gali būti mūsų ir/arba trečiosios šalies naudojami slapukai.

Slapukų kategorijos:
a) Griežtai privalomi slapukai
Šie slapukai svetainėje yra būtini, kad vartotojas galėtų naršyti ir naudotis svetainės funkcijomis: įsiminti formose įvestą informaciją, kai vartotojas pereina nuo vieno puslapio prie kito naršymo seanso metu. Be griežtai privalomų slapukų taptų neįmanoma teikti tam tikras svetainės paslaugas, o svetainė veiktų ne taip sklandžiai, kaip turėtų. Šie slapukai nerenka jokios informacijos rinkodaros tikslais ir neįsimena, kur Jūs lankėtės internete.
b) Analitiniai slapukai
Analitiniai slapukai renka informaciją apie svetainės naudojimą ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai, padėti registruoti svetainėje vykstančius nesklandumus ir parodyti, ar svetainėje rodoma reklama yra veiksminga. Analitiniai slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška.
c) Funkciniai slapukai
Funkciniai slapukai leidžia svetainei įsiminti Jūsų pasirinkimus ir pateikti patobulintų bei labiau Jūsų poreikiams pritaikytų funkcijų. Funkciniai slapukai taip pat įsimena Jūsų padarytus pakeitimus, pvz., tam tikro tinklalapio individualizavimą, taip pat kitais atvejais, pvz., kai mūsų tinklalapyje paliekate komentarą. Funkciniai slapukai neseka Jūsų veiksmų kitose svetainėse.
d) Tiksliniai slapukai
Tiksliniai arba reklaminiai slapukai naudojami tam, kad Jums būtų rodoma įdomesnė ir Jūsų interesus labiau atitinkanti reklama, arba tam, kad tos pačios reklamos parodymų svetainėje skaičius būtų ribojamas. Šios rūšies slapukai taip pat naudojami reklamos kampanijos veiksmingumui matuoti. Šie slapukai gali būti naudojami siekiant įsiminti, į ką žiūrėjote, apsilankę svetainėje.

Kaip pakeisti slapukų nustatymus?
Pasirinkti priimamus slapukus ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada, pakeitę savo naršyklės nustatymus.
Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą prieš įrašant bet kokį slapuką. Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalinti slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje. Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui. Kiekviena naršyklė turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus. Atkreipkite dėmesį, kad trindami slapukus arba išjungdami slapukų naudojimą ateityje, galite nepasiekti tam tikrų mūsų svetainės dalių ar funkcijų.

Duomenų saugumas
Slapukų surinkti Jūsų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo bei kitų asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis. Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam Jūsų asmens duomenų atskleidimui bei neteisėtam jų panaudojimui. Jūs turite teisę gauti informaciją apie tvarkomus Jūsų asmens duomenis, reikalauti, kad neteisingi, neišsamūs ir netikslūs Jūsų asmens duomenys būtų ištaisyti, reikalauti, kad Jūsų asmens duomenys nebebūtų toliau tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais.