Tyrimo sudėtis
Ankstyvųjų žolių mišinys (pavasarinė žolė, paprastoji šunažolė, motiejukas) / Vėlyvųjų žolių mišinys (tikroji knisažolė, nendrė, vilunė) / Javų žiedadulkių mišinys (rugiai, avižos, miežiai, kviečiai) / Rugiai / Ankstyvųjų medžių žiedadulkių mišinys (alksnis, beržas, lazdynas, kiparisas, uosis) / Ankstyvųjų medžių žiedadulkių mišinys (ąžuolas, alyvmedis, riešutmedis (graikinis), platanas, veimutinė pušis) / Alyvmedis / Šilkmedis / Gėlių mišinys (chrizantema, rožė, tulpė, hiacintas) / Piktžolių mišinys (usnis, paprastasis dagišius, rugštynės) / Piktžolių mišinys (kietis, gyslotis, balanda, vaistinė sienažolė) / Dermatoph. Pt / Dermatoph. far. / Vokiškasis prūsokas (tarakonas) / Plunksnų mišinys (vištos plunksnos, žąsies plunksnos, anties plunksnos) / Narvelio paukščių rinkinys (banguotoji papūgėlė, kanarėlė, papūga, povas) / Katė / Šuo / Arklys / Karvė / Ožys / Avis / Žiurkėnas / Pelėsinių grybų mišinys (candida albicans, rhizopus nigricans) / Pelėsinių grybų mišinys (aureobasidium pul lulans, penicillium roque forti, bipolaris spicefera) / Penicillium not. / Cladosporium her / Aspergillus fum. / Alternaria alt. CCD žymuo
Tyrimo sudėtis
Krevetės / Obuoliai / Krabas / Braškės / Lašiša / Apelsinai / Tunas / Migdolai / Menkė / Lazdyno riešutai / Vištiena / Sojos pupelės / Jautiena / Žemės riešutai / Kakava / Žirneliai / Kepimo mielės / Sezamai / Salieras / Ryžiai / Svogūnas / Kvietiniai miltai / Česnakas / Kazeinas / Bulvės / Karvės pienas / Pomidorai / Kiaušinio trynys / Bananai / Kiaušinio baltymas CCD žymuo
Tyrimo sudėtis
Kiaušinio baltymas / Obuoliai / Kiaušinio trynys / Bananai / Karves pienas / Kivi / Karves pienas, UHT / Šilkmedžio vaisiai / Kazeinas / Figos / Kvietiniai miltai / Pomidorai / Gliutenas / Morkos / Ryžiai / Bulvės / Soja / Svogūnai / Sezamai / Persikai / Žemes riešutai / Vyšnios / Lazdyno riešutai / Alyvuogės / Pistacijos / Daržinės pupelės (baltosios) / Saulėgrąžos / Žuvies mišinys (menkė, silkė, skumbrė, plekšnė) / Moliūgo sėklos / Vėžiagyvių mišinys (omaras, austrės, moliuskai) / Kakava / Mėsos mišinys (jautiena, aviena) / Apelsinai / Vištiena / Braškės
Tyrimo sudėtis
Paprastasis kietis / Siauralapis gyslotis / Dilgėlė / Rapsas / Beržas / Lazdynas / Platanas / Pašarinis motiejukas / Javų žiedadulkių mišinys (rugiai, avižos, miežiai, kviečiai) / Katė / Šuo / Arklys / Karvė / Triušis / Plunksnų mišinys (vištos plunksnos, žąsies plunksnos, anties plunksnos) / Namų dulkių rinkinys (D.farinae, D.pteronyssinus) / Pelėsių mišinys (Penicillium notatum, Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus, Alternaria alterata) / Candida albicans / Kakavos pupelės / Kiaušinis / Karvės pienas / Sūris „Čederio” / Žemės riešutai / Sojos pupelės / Lazdyno riešutai / Graikiški riešutai / Kvietiniai miltai / Žirniai / Baltosios pupelės / Braškės / Citrusinių vaisių mišinys (greipfrutas, citrinų, apelsinų, mandarinų) / Kiauliena / Jautiena / Vištiena / Obuolys / Menkė CCD žymuo
Tyrimo sudėtis
Dermatophagoides pter. / Morkos / Dermatophagoides farinae / Bulvės / Bičių nuodai / Salierai / Vapsvų nuodai / Kiaušinio baltymas / Vokiškasis prūsokas (tarakonas) / Kiaušinio trynys / Namų dulkės / Karvės pienas / Katė / Menkė / Šuo / Krabai / Arklys / Krevetės / Penicillium notatum / Jaučio serumo albuminas / Cladosporium herbarum / Alfa laktoalbuminas / Aspergillus fumigatus / Beta laktoalbuminas / Kazeinas / Alternaria alternata / Jautiena / Kvapioji gardunytė / Aviena / Šunažolė / Kepimo mielės / Pašarinis motiejukas / Kvietiniai miltai / Rugiai / Ruginiai miltai / Alksnis / Ryžiai / Beržas / Sojos pupelės / Lazdynas / Sezamas / Ąžuolas / Žemės riešutai / Kiparisas / Lazdyno riešutai / Kietinė ambrozija / Migdola / Kietis / Obuoliai / Gyslotis / Kivi / Lateksas / Kazeinas / Pomidoras / Abrikosai CCD žymuo
Tyrimo sudėtis

Mėsa: vištiena;

Grūdų alternatyvos ir krakmolo turintys produktai: ryžiai;

Javai (su gliutenu): gliutenas;

Daržovės: morka, paprika, pomidoras;

Prieskoniai ir prieskoninės žolelės: česnakas, vanilė;

Saldikliai: medaus mišinys;

Ankštiniai: šparaginė pupelė, žirnis, sojos pupelė;

Žuvis ir jūros gėrybės: omaras;

Kiaušiniai: vištos kiaušinis;

Vaisiai: bananas, apelsinas, ananasas;

Sėklos ir riešutai: migdolas, lazdyno riešutas;

Pieno produktai: ožkų pienas ir sūris, karvės pienas, avių pienas ir sūris;

Mielės: mielės (alaus, duonos);

Tyrimo sudėtis

Mėsa: jautiena, vištiena, ėriena, kiauliena, kalakutiena;

Grūdų alternatyvos ir krakmolo turintys produktai: grikiai, kukurūzai, soros, ryžiai;

Javai (su gliutenu): miežiai, gliutenas, avižos, rugiai, spelta, kviečiai;

Daržovės: baklažanas, burokėlis, brokolis, morka, šakninis salieras, čili cayenne, cukinija, agurkas, kaliaropė (ropinis kopūstas), poras, alyvuogė, svogūnas, bulvė, raudonasis kopūstas, paprika, pomirodas;

Grybai: prievagrybis;

Prieskoniai ir prieskoninės žolelės: bazilikas, cinamonas, česnakas, krienas, garstyčių sėklos, muskatas, raudonėlis, paprika, prieskonis, petražolės, juodasis pipiras, rozmarinas, čiobrelis, vanilė;

Saldikliai: cukranendrių cukrus, medaus mišinys;

Salotos: salotos „Butterhead“, sultenė;

Ankštiniai: žalia pupelė, žaliasis žirneris, sojos pupelė;

Žuvis ir jūros gėrybės: vėžys, vandenyno ešerys, saida, ledjūrio menkė, lašiša, tunas;

Kiaušiniai: vištos kiaušinis;

Vaisiai: obuolys, abrikosas, bananas, vyšnia, vynuogė, kivis, citrina, nektarinas, apelsinas, ananasas, braškė, arbūzas;

Sėklos ir riešutai: migdolas, anakardžio riešutas, kakavos pupelė, linai, sėmenys, lazdyno riešutas, žemės riešutas, pistacija, aguona, moliūgo sėklos, sezamas, saulėgrąžos sėklos, graikinis riešutas;

Arbata, kava ir vynas: pipirmėtė;

Pieno produktai: ožkų prienas ir sūris, karvės pienas, fermentinis sūris (karvės), avių pienas ir sūris, rūgusio pieno produktai (karvės);

Mielės: mielės (alaus, duonos)

Tirštikliai: guaro miltai (E440)

Tyrimo sudėtis

Mėsa: jautiena, vištiena, elniena, antiena, ožkiena, žąsiena, kiškiena, ėriena, strutiena, kiauliena, putpeliena, triušiena, stirniena, kalakutiena, veršiena, šerniena;

Grūdų alternatyvos ir krakmolo turintys produktai: burnotis, bermudinė maranta, grikiai, saldžioji ceratonija, manijokas, fonio, laiboji pirštuolė, topinambai, bulvinė saulėgrąža, lubinai, kukurūzai, saldūs kukurūzai, soros, bolivinė balanda, ryžiai, valgomasis kaštainis, batatas, saldžioji bulvė, tapijoka, manijoka, posmilgės;

Javai (su gliutenu): miežiai, gliutenas, kamutas, avižos, rugiai, spelta, kviečiai;

Daržovės: artišokas, šparagai, baklažanas, bambuko ūgliai, burokėlis, brokolis, briuselio kopūstas, morka, žiedinis kopūstas, kalafioras, šakninis salieras, lapinis burokėlis, čili cayene, čili habanero, čili jelapeno, kininis kopūstas, cukinija, agurkas, pankolis, apinis kopūstas, kaliaropė (ropinis kopūstas), poras, džiutas, okra, valgomasis hibiskas, alyvuogė, svogūnas, pastarnokas, bulvė, moliūgas, raudonasis/baltasis ridikėlis, raudonasis kopūstas, griežtis, savojos kopūstas, špinatas, saliero stiebas, paprika, pomidoras, baltagūžis kopūstas;

Grybai: raudonviršis, baravykas, voveraitė, pievagrybis, gluosninė kreivabudė, aromatinins Shiitake grybas;

Prieskoniai ir prieskoninės žolelės: liucerna, kvapusis pipiras, anyžius, bazilikas, lauro lapas, kaparėlis, kmynas, kardamonas, daržinis builis, laiškinis česnakas, cinamonas, gvazdikėlis, kalendra, kuminas, kurkuminas (E100), karis, sėjamoji pipirmėtė, česnakas, imbieras, krienas, kadagio uoga, levanda, melisa, gelsvė, mairūnas, garstyčių sėklos, muskatas, raudonėlis, paprika (prieskonis), petražolės, juodasis pipiras, baltasis pipiras, rozmarinas, šafranas, šalavijas, dašis, čiobrelis, vanilė, laukinis česnakas;

Saldikliai: agavų nektaras, cukranendrių cukrus, medaus mišinys, klevų sirupas;

Salotos: salotos „Butterhead“, cikorija, kiaulpienė, garbanotoji trūkažolė, salotos „Aisberg“, sultenė, salotos „Lollo Rosso“, salotos „Radicchio“, garžgarstė, rūkola, romaninė salota;

Ankštiniai: pupa, avinžirnis, žalia pupelė, šparaginė pupelė, žirnis, žaliasis žirnelis, lęšis, mungo pupa, spindulinė pupuolė, sojos pupelė;

Žuvis ir jūros gėrybės: ančiuvis, jūrų velnias, midija, karpis, menkė, vėžys, ungurys, auksaspalvis sparas, dorada, juodadėmė menkė, jūrinė lydeka, otas, silkė, vaivorykštinis ryklys, omaras, skumbrė, vandenyno ešerys, aštuonkojis, austrės, plekšnė, saida, ledjūrio menkė, raudonasis ešerys, sardinė, lašiša, šukutės, jūrinis ešerys, krevetė, didžiosioji krevetė, ryklys, jūrų liežuvis, kalmaras, sepija, kardžuvė, upėtakis, tunas, sterkas, starkis;

Kiaušiniai: vištos kiaušinis, vištos kiaušinio baltymas, vištos kiaušinio trynys, žąsų kiaušiniai, putpelių kiaušiniai;

Vaisiai: obuolys, abrikosas, avokadas, bananas, gervuogė, mėlynė, vyšnia, spanguolė, serbentas, datulė, figa, agrastas, vynuogė, greipfrutas, guava, gvajava, vėlyvasis melionas, kivis, citrina, laimas, bruknė, kininis litis, mandarinas, mangas, nektarinas, apelsinas, papaja, persikas, kriaušė, slyva, ananasas, granatas, figavaisė opuncija, svarainis, avietė, rabarbaras, šaltalankis, braškė, geltona slyva, arbūzas;

Sėklos ir riešutai: migdolas, braziliškas riešutas, anakardžio riešutas, kakavos pupelė, kokosas, linai, sėmenys, lazdyno riešutas, makadamijos riešutas, kedro riešutas, žemės riešutas, pistacija, aguona, moliūgo sėklos, sezamas, saulėgražos sėklos, graikinis riešutas;

Arbata, kava ir vynas: ramunėlė, kava, dilgėlė, pipirmėtė, rooibus arbata, erškėtuogė, taninas, žalioji arbata, juodoji arbata;

Pieno produktai: kupranugarės pienas, ožkų pienas ir sūris, sūris „Halloumi“, kefyras, kumelės pienas, virintas pienas, karvės pienas, sūris „Ricotta“, fermentinis sūris (karvės), avių pienas ir sūris, rūgusio pieno produktai (karvės);

Mielės: mielės (alaus, duonos);

Konservantai: benzoinė rūgštis (E211), sorbo rūgštis (E200);

Tirštikliai: agaras (E406); karageninas (E407), guaro miltai (E412), pektinas (E440), tragakantas (E413), ksantano derva;

Dumbliai: raudonieji dumbliai (nori), spirulina;

Įvairūs: alijošius, Aspergillus niger (grybelis), Candida (grybelis), cukruotos citrinos žievelės, vynuogių lapai;

Tyrimo sudėtis

Pienas ir kiaušiniai: avies pienas, avies pieno sūris, buivolės pienas, camembert sūris, ementalio sūris, Gouda sūris, grūdėta varškė, karvės pienas, karvės pieno Bos d 4* baltymas, karvės pieno Bos d5* baltymas, karvės pieno Bos d 8* baltymas, kiaušinio baltymas, kiaušinio trynys, kupranugarės pienas, mozzarella sūris, ožkos pienas, ožkos pieno sūris, parmezano sūris, pasukos, putpelės kiaušiniai;

Mėsa: antiena, arkliena, elniena, ėriena, jautiena, kalakutiena, kiauliena, ožkiena, stirniena, strutiena, šerniena, triušiena, veršiena, vištiena;

Žuvis ir jūros gėrybės: ančiuviai, aštuonkojis, atlanto menkė, atlanto silkė, austrės, dygioji raja, dorada, ikrai, juodadėmė menkė, jūrinės ausinukės (moliuskai), jūrinis ešerys, jūros lydeka, jūrų liežuvis, jūrų velnias, kalmarai, kardžuvė, karpis, krabas, krevečių mišinys, lašiša, lenktasis peilenis (moliuskas), lydeka, midijos, omaras, otas, paprastosios šiaurinės krevetės, plačiažnyplis vėžys, plekšnė, sardinės, sepija, skumbrė, širdutės (moliuskai), šukutės, tunas, ungurys, upėtakis, veneridos (moliuskai);

Javai ir sėklos: kviečiai paprastieji (lenkiški), aguonos, avižos, bolivinės balandos sėklos (kvinoja), burnotis, durum kviečiai (kietagrūdžiai), eikorn kviečiai (vienagrūdžiai laukiniai), emmer kviečiai (dvigrūdžiai), glitimas, grikiai, kanapių sėklos, kedrinės pinijos, kukurūzai, kviečiai, kviečių gliadiniai Tri a Gliadin*, kviečių sėlenos, kviečių želmenys, linų sėmenys, lubinų sėklos, miežiai, moliūgų sėklos, rapsai, ryžiai, rugiai, salyklas (miežių), saulėgrąžos, sezamo sėklos, soros, spelta;

Riešutai: anakardžio riešutai, bertoletijų riešutai, graikiniai riešutai, kokosas, kokoso pienas, kolamedžio riešutai, lazdyno riešutai, makadamijų riešutai, migdolai, pekano (karijų) riešutai, pistacijų riešutai, valgomieji kaštainiai, valgomoji viksvuolė;

Ankštinės daržovės: avinžirniai, baltosios pupelės, cukriniai žirniai, lęšiai, soja, spindulinės pupuolės (Mung pupelės), šparaginės pupelės, tamarindas, žemės riešutai, žirniai;

Vaisiai: abrikosai, agrastai, anasasas, apelsinas, arbūzai, avietės, banana, braškės, datulės, dumplainiai, figos, gervuogės, granatai, greipfutai, kivis, kriaušės, laimas (žalioji citrina), citrinos, ličiai, mandarinai, mangas, vyšnios, melionai, nektarinai, obuoliai, papaja, pasiflora, persikai, raudonieni serbentai, razinos, slyvos, spanguolės, šeivamedžio uogos, šilkmedžio uogos, vynuogės;

Daržovės: agurkai, alyvmedis, artišokai, avokadas, baklažanas, baltieji gūžiniai kopūstai, bambuco ūgliai, briuselio kopūstai, brokoliai, bulvės, burokai, cikorija, cukinijos, česnakai, dilgėlių lapai, gražgarstės (rukola), gumbiniai salierai, gūžiniai kopūstai, hokaido moliūgai, kalafiorai, kaliaropės, kaparėliai, kininiai bastučiai, krienai, laiškiniai česnakai, lapiniai burokai, lapiniai kopūstai, meškinis česnakas, morkos, pankoliai, pastarnokai, pekino kopūstai, pomidorai, porai, raguotasis melionas (Kiwano), raudonieji kopūstai, rėžiukai, ridikėliai, romanesco žiediniai kopūstai, ropės, saldžiosios bulvės (batatai), saliero stiebai, salotinės sultenės, salotinės trūkažolės, savojiniai kopūstai, sviestiniai moliūgai, svogūnai, šalotiniai svogūnai, šparagai, špinatai, trūkažolės;

Prieskoniai: anyžius, bazilikas, ciberžolė, cinamonas, citrinžolė, čili pipirai, čiobreliai, garstyčios, gvazdikėliai, imbieras, kadagio uogos, kajeno pipirai, kalendra, kardamonas, karis, kmynai, krapai, kuminas, lauro lapai, mairūnas, mėtos, muskato riešutas, paprika, peletrūnas, petražolės, pipirai (juodieji, baltieji, žalieji, raudonieji, geltonieji), raudonėlis, rozmarinas, šalavijas, vaistinė ožragė, vanilė;

Valgomieji grybai: baravykai, enoki (juodkotės ugniabudės), eringi (karališkasis trimitas), gluosninės kreivabudės, pievagrybiai, voveraitės;

Nauji maisto produktai: alavijas, aronijų uogos, baobabo vaisius, chia sėklos, chorella (žalieji dumbliai), didysis milčius, dygminų aliejus, ginkmedis, guarana, jakono šaknis, kiaulpienių šaknys, kininis ženšenis, migdolų pienas, naminis svirplys, nori (jūržolė), peruvinė pipirnė, skėrys keleivis, spirulina, tapijoka (valgomasis manijokas), varnalėšų šaknys, wakame (jūriniai dumbliai);

Kava ir arbata: aliejinė moringa, jazminai, juodoji arbata, kakava, kava, kinrozės, pipirmėtės, ramunėlės, žalioji arbata;

Kiti: agar agaras, alaus mielės, apyniai, aspergillus niger, kepimo mielės, M-transgliutaminazė, mėsos klijai, medus, šeivamedžio žiedai;

CCD: žmogaus laktoferinas;

Tyrimo sudėtis

Žolių žiedadulkės: tikroji knisažolė, svidrė, ašaruolė, motiejukas, nendrė, rugiai, žiedadulkės;

Medžių žiedadulkės: akacija, ailantas aukštasis, alksnis, beržas, tikrasis popiermedis, lazdyno žiedadulkės, japoninis kedras, kiparisas, bukas, uosis, graikinis riešutas (žiedadulkės), kedras, šilkmedis, alyvmedis, kanarinis finikas, platanas, tuopa, guoba;

Piktžolių žiedadulkės: burnotis, ambrozija, kietis, kanapė, baltoji balanda, daugiametis laiškenis, sienažolė, gyslotis, dygusis dagys, didžioji dilgėlė;

Erkės: namų dulkių erkė (D. Farinae), namų dulkių erkė (D. Pteronyssinus), acarus siro, blomia tropicalis, glycyphagus domesticus, lepidoglyphus destructor, tyrophagus putrescentiae;

Mikroorganizmai ir grybelinės sporos: malassezia sympodialis, kepimo mielės, alternaria alternata, aspergillus fumigatus, cladosporium herbarum, penicilium chrysogenum;

Ankštinės daržovės: žemės riešutas, avinžirnis, soja, lęšiai, baltosios pupelės, žirnis;

Javai: avižos, bolivinės balandos sėklos (kvinoja), grikiai, miežiai, lubinų sėklos, ryžiai, rugiai, kviečiai, spelta, kukurūzai;

Prieskoniai: paprika, kmynai, raudonėlis, petražolės, anyžius, garstyčios;

Vaisiai: kivis, papaja, apelsinas, melionas, braškė, obuolys, mangas, bananas, avokadas, kriaušė, vyšnia, persikas, mėlynės, vynuogės, svogūnas, česnakas, salieras, morka, bulvė, pomidoras;

Riešutai: anakardžiai, braziliški riešutai (bertoletijos), pekano riešutai (karijų riešutai), lazdyno riešutas, graikinis riešutas, makadamijų riešutai, pistacijų riešutai, migdolai, moliūgų sėklos, saulėgražų sėklos, aguonos, sezamas, vaistinės ožragės sėklos;

Pienas: karvės pienas, kupranugarės pienas, ožkos pienas, kumelės pienas, avies pienas;

Kiaušinis: kiaušinio trinys, kiaušinio baltymas;

Žuvis ir jūros gėrybės: anisakis kirmėlė (žuvų parazitas), krabas, karpis, silkė, rudosios krevetės, atlanto menkė, omaras, krevetės, kalmaras, paprastoji midija, austrės, paprastosios šiaurinės krevetės, šukutės, juodosios tikrinės krevetės, dyglioji raja, moliuskai, lašiša, atlanto skumbrė, kardžuvė, tunas;

Mėsa: svirplys (kriketas), jautiena, arkliena, vištiena, žiogas, kalakutiena, triušiena, aviena, kiauliena, didysis milčius;

Plėviasparnių nuodai: ugninė skuzdelė, naminė bitė, širšė, popierinė vapsva, vapsvos, vokiškasis tarakonas, tarakonas (amerikinis);

Naminiai augintiniai ir gyvuliai: šuo, šuns patino šlapimas, jūros kiaulytė, katė, pelė, triušio epitelis, džiungarijos žiurkėnas, žiurkė, galvijai, ožkos epitelis, arklio epitelis, kiaulė;

Kiti: lateksas, fikusas, Hom s laktoferinas, balandžių erklė;