Endemik 9 Paslaugos 9 Tyrimų programos 9 GutWell žarnyno mikrobiomo tyrimas

GutWell žarnyno mikrobiomo tyrimas

Mikrobiomas – tai ekologinė mikroorganizmų bendruomenė, kuri sukuria specialią terpę žarnyne ir atlieka labai svarbias funkcijas. Sveika žarnyno mikrobiomo pusiausvyra lemia mažesnį žarnyno pralaidumą toksinams, maina intoksikacijos, sepsio ir uždegimo riziką, didina ląstelių jautrumą insulinui, palaiko sveiką žarnyno, medžiagų apykaitos, širdies ir kraujagyslių sistemos būklę. Sveiką mikrobiomo balansą palaiko ir sktina subalansuota mityba, sveikas gyvenimo būdas, įvairaus skaidulinio maisto vartojimas, stresinių situacijų vengimas.

GutWell tyrimas nustatys ir pateiks informaciją apie žarnyno bakterijų sudėtį bei rekomendacijas, kaip išlaikyti bei pagerinti žarnyno mikrobiomą.

Gutwell Žarnyno Mikrobiomo tyrimas yra atliekamas PGR metodu, nustatant genetinę bakterijų informaciją. Atlikimo terminas yra 25 darbo dienos.

Tyrimo rezultatuose paaiškinama:
  • Ar žarnyno mikrobiomo įvairovė pakankama?
  • Ar yra polinkis nutukimui?
  • Ar yra polinkis uždegiminiams procesams?
  • Ar užtenka ląstelieną skaidinančių, vitaminus sintetinančių bakterijų?
  • Ar vartojamas pakankamas baltymų ir riebalų kiekis?

Taip pat nustatomas probiotinių patogeninių bakterijų kiekis.

Į šio tyrimo kainą taip pat įeina šios paslaugos:
  • Mitybos recomendacijos, siekiant pagerinti žarnyno mikrobiomo sudetį,
  • Tiriamų bakterijų aprašas,
  • Maistinių medžiagų lentelė,
  • Gydytojo dietologo konsultacija.
Šis tyrimas yra rekomenduojamas esant:
  • Skrandžio skausmams,
  • Rūgštingumui,
  • Skrandžio deginimui,
  • Pilvo pūtimui,
  • DŽS,
  • Uždegiminėms ligoms,
  • Vidurių užkietėjimui,
  • Odos problemoms,
  • Pienligei,
  • Inkstų akmenligei.

 

 

Į programos kainą įskaičiuotas gydytojo komentaras kuris yra pateikiamas per 5 d.d. nuo tyrimo programos atsakymų gavimo (jei pacientas pageidauja). Jos pateikiamos atliktus tik išsamią tyrimų programą.

Tyrimų programos atlikimui yra būtina išankstinė registracija 8 700 55223.